Varför är elpriset högt just nu?

Animerad kvinna pekar på en glödlampa

En av de saker som påverkar elpriset är vädret och prognoserna är osäkra framöver. Den hydrologiska balansen, som är ett mått på tillgång av vattenkraft, har under september fortsatt sjunka eftersom det inte varit tillräckligt med nederbörd i vattenkraftsområdena i norra Sverige. En annan orsak är de höga bränslepriserna på olja, kol, gas och utsläppsrätter. Den främsta anledningen … Read more

Fel på bredband och TV

Bredband. Bild på servrar.

Vi har för närvarande stora driftstörningar på TV och bredband i Tibro Kommun. Felet är lokaliserat och reparationsarbete har startat. Reparationsarbete beräknas pågå hela kvällen och natten.

Ny faktura-nya möjligheter

Från och med november skickas våra fakturor via vår nya leverantör Billogram. Detta för att göra det smidigare för dig som kund att ta emot och betala dina fakturor. Vi vill dock uppmärksamma dig på att fakturan kommer att få ett nytt utseende. Läs mer under //tibroenergi.se/kontakta-oss/billogram/

Strömavbrott i Fagersanna

Då Vattenfall utför underhållsarbeten på överliggande nät, kommer vi att bryta samtliga elleveranser i Fagersanna med omnejd den 1 oktober mellan 00:00-05:00 Ledningarna skall under avbrottstiden betraktas som strömförande. Glöm ej att stänga av datorer eller annan känslig utrustning i god tid före strömavbrottet.

Förberedande arbete

Här har vi börjat med förberedande arbete med omläggningar i elnätet, inför torsdagens byte av ställverk i Brittgårdens nätstation.

Planerat strömavbrott

En ljusslinga

Torsdagen den 2 september kommer delar av Brittgården ha kortare strömavbrott mellan 07.30-10.00 och 13.00-18.00. Detta på grund av underhållsarbete i vår nätstation.Information har gått ut till berörda kunder.Ledningarna skall betraktas som spänningsförande under avbrottet. Se karta över berört område:

Växeln

Bild för Kundtjänst. Kvinna sitter med ett headset.

Vår växel är öppen måndag till torsdag 08.00-16.00 med lunchstängt 12.00-13.00 och fredag 08.00-13.00. Du kan också ta kontakt med oss via kundtjanst@tibroenergi.se Sök gärna upp oss på Facebook och Instagram!

Planerat strömavbrott

Bild på kraftverksställning underifrån

Planerat strömavbrott för boende på Katrinebergsgatan, Sörhagagatan och Ekängsgatan i Tibro torsdagen den 17 juni kl 08-14 pga av ett större underhållsarbete i närliggande transformatorstation. Ledningarna betraktas som spänningsförande under avbrottet.

Inför grävning i trädgården

Två tekniker gräver för hand ner fiberkabel

Nu är det många som börjar med trädgårdsarbete i det fina vädret och vi har fått hel del samtal angående utsättning av kablar i trädgården. Vi hänvisar till www.ledningskollen.se där dessa ärenden skall anmälas. Trevlig helg önskar Tibro Energi